Hjemmeside- Platecover-side - Yrkesvalg - Arild-side - Steelgitar side - English home page- Linkside - USA tur 1996Meg selv

             
Arild Kvenseth f. 1964 i Værens tegn. (Still going strong)


Jeg er født og oppvokst i Sykkylven kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke. Geografisk er det ca.: 62 grader, 28 minutter nordlig bredde, 6 grader, 15 minutter østlig lengde på planeten. Se bilder.

To store interesser har preget mitt liv. Den ene er MUSIKK. Begynte å spille gitar i 1975. Var med i diverse orkester og band bl.a. Sykkylven Storband, Audience, Avanti, alle tilhørende i Sykkylven kommune. Kjøpte min første steel guitar (DEKLEY) i 1985. Etter intens øving hver kveld i ett år tok jeg sjansen på å spille offentlig med steel guitar i danseorkesteret The South Beach Boys. Spillingen tok virkelig fart fra og med januar 1988 da jeg begynte som steelgitarist i countryorkesteret P.Coin Band. Vi "gjorde" vår første (og eneste) CD - LP - MC høsten 1988. Vi har fortsatt noen eksemplarer igjen dersom du er interessert. Den heter P.Coin Band - "Crazy Time". Vi var meget aktive på slutten av åtti-tallet og deltok på mange "country-events" som countryfestivaler i Verdal, Skjåk, Vinstra, Gävle, Countrygalla i Drammen, Country NM i Moss. Vi "backet" mange andre artister i denne perioden; Lillian Askeland, Bjøro Håland, Johannes Kleppevik, G.Thomas, Odd Jarle Hanssen, Karete Kristoffersen for å nevne noen. P.Coin Bands vokalister var; Per Inge Rørhus, Svein Halnes og Tone Holen. Forøvrig var disse med for lengre eller kortere perioder; Geir Nakken, Willy Thomassen, Oddgeir Hatlemark, Egil Ødegaard, Vidar Røren, Asgeir Strømmen, Frank Hatlemark, Thor Inge Lorgen. På plate-innspillingen deltok også; Øystein Hakestad - piano, Lillian Askeland - kor, Leif Atle Strand - kor, Dave Clark - Willie Nelson immitasjon / sang på "I don´t care", Dene O´Neill - trommer på Dixie Road samt at han var produsent for plata.


Etter at P.Coin Band ble oppløst har jeg trappet gradvis ned på spillingen. Var imidlertid med på en del oppdrag for andre artister i studio. Den mest hørte på radio var kanskje "Ferjemann på vei" på albumet "Herifrå" med Baarelaget fra Ørsta / Volda. Men de andre må også nevnes; Tor Rødseth: "From my heart" og "New Morning", Hundeidvik-revyen "Rett West Country Fest vol.1", Walter Johansen, Tone Holen Band, Johanne "Molly" og John Justsen "Et liv i harmoni"for å nevne de fleste. Alle gav de meg forskjellige utfordringer i studio. Jeg lærte en masse, takk til alle. Det varmet selvfølgelig litt ekstra at mange av de melodier jeg var med på fikk gode plasseringer på NRK Møre og Romsdals "Møretoppen" i denne perioden. Det var ikke uvanlig med førsteplasser i flere uker for mange av disse. (Fantastisk!)

Det seneste orkesteret jeg var med i var Dirty Creek Band, fra Ørsta. Repertoaret gikk fra Hank Williams klassikere via Buck Owens til moderne saker fra bl.a. Alan Jackson og andre som representerer dagens country.

Klikk her for å gå til coversider med innholdsfortegnelse.
For å gå til andre lidenskaper som jobb - yrkesvalg, klikk her.Vinter-og sommerbilder fra Sykkylven.
Foto over: Arild Kvenseth      Foto over: Arild Solberg Reklamestudio


tilbake til toppen av siden

© Arild Kvenseth 16-04-1996
Oppdatért 27-04-1998 med Netscape 3.01 Gold for Macintosh