Hjemmeside- Platecover-side - Yrkesvalg - Arild-side - Steelgitar side - English home page- Linkside - USA tur 1996JOBB / YRKESVALG

Av profesjon er jeg AUTOMATIKER som vil si en type elektriker som har spesialfelt innen automasjon / elektronikk i industrien. Utdanningen tok jeg ved Ørsta Videregående Skole H.I. i årene 1981 til 1984. Fagprøve i automatikerfaget ble tatt i 1988 ved Nord-Europas største møbelfabrikk J.E. Ekornes A/S - IKORNNES. Jeg var den første i mitt fylke Møre og Romsdal som tok fagbrev og ble sertifisert som automatiker. Startet året etter opp mitt eget firma :
KVENSETH ELEKTROREP. som da tok alle typer reparasjoner på elektronikk og styringer til industrien. Tok også senere samme året over oppgaven i å supplere norske steelgitarister med utstyr og rekvisita. Dette utføres pr. i dag på fritiden.

Det er greit å ha en original å se etter når man lager "noe", men det du lager vil alltid være en etterligning!


I 1991 gikk jeg til anskaffelse av min første datamaskin for å holde orden på faktureringer, kundekartotek, brosjyre / katalog produksjon. Av de jeg spurte til råds anbefalte 9 personer IBM "kompatibel" løsning, (kompatibel ??!! ).
1 person anbefalte Apple Macintosh. Jeg fulgte rådet til denne ene og har ikke angret et sekund siden! Synd at så få får oppleve Mac´ens fantastiske brukervennlighet og tilpassningsevne også sammen med IBM kompatible maskiner.
Jeg har fortsatt den "gamle" Classic-modellen,men bruker mest den nye Performa 5300, 100Mhz RISC, komplett med alle audio / video fasiliteter.
48Mb RAM, 1.2Gb harddisk. (Som var bra i 1995/96 da denne var ny!)

MacOS, det eneste EKTE, menneskelige, brukervennlige, brukergrensesnitt for datamaskiner.

Da industrien i min kommune Sykkylven er meget allsidig, har jeg fått rike erfaringer både når det gjelder kjennskap til utstyr, systemer og personene i de enkelte bedriftene. En av de bedriftene jeg hadde mange oppdrag for var
AMATEC AS som jeg senere (i 1994) ble ansatt i , og der jobber jeg som elektrotekniker i dag. Vi er 23 ansatte (1998) og er en av Norges største leverandører av industrielle symaskiner og tilskjæringsutstyr. Vi fører dessuten utstyr for datagradering, merkesystemer, holder kursvirksomhet og leverer det som trengs for den sømbaserte industrien.
Vil du vite mer kan du sende meg et e-brev


© Arild Kvenseth 16-04-1996
Oppdatért 27-04-1998 med Netscape 3.01 Gold for Macintosh